Програма "Еразъм+" за трансфер на преподаватели и студенти

КОНКУРС ПО ПРОГРАМА "ЕРАЗЪМ+"  ЗА СТУДЕНТИ, ДОКТОРАНТИ, ПРЕПОДАВAТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ

за академичната 2020/2021 г.

Югозападният университет "Неофит Рилски" обявява конкурси за мобилност по програма "Еразъм+" за студенти, докторанти, преподаватели и служители за учебната 2020/2021 г. Пълният списък с чуждестранните университети, част от партньорската ни мрежа, е наличен ТУК.

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, формулярите за кандидатстване (Student Application Form) за студенти и докторанти, и (Application Form) за преподаватели и служители се подава електронно на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Всички останали документи посочени в обявата ще се подават след започване на присъственото обучение.

Периодът за кандидатстване е 27 февруари - 31 май 2020 г. (вкл.).

Продължителност на студентската и докторантската мобилности: от 90 дни до 12 месеца.

Продължителност на мобилности за преподаватели и служители: до 5 работни дни.

Необходими документи за мобилност на студенти и докторанти:

 • Попълнен формуляр за кандидатстване (Student Application Form) - подава се онлайн на адреc: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 • Студентите подават уверение от Учебен отдел за успех от всички предходни семестри. Докторантите подават копие от заповедта за зачисляване  - документите се депозират в каб. 107 на Ректората преди провеждането на събеседването.
 • Сертификат за владеене на английски език или езика на приемащата страна (ако е приложимо).

Размерът на стипендията за студенти и докторанти е в размер на 470 - 520 евро на месец в зависимост от приемащата държава.

Кой може да участва ?
Всеки  действащ студент и докторант в Югозападния университет "Неофит Рилски", който отговаря на следните критерии:

 • Да е гражданин на Република България,  официално признат  за бежанец, лице без гражданство, постоянно  или временно пребиваващ чужденец, с постоянна или временна адресна регистрация в България;
 • Към датата на заминаване студентът да е завършил първи курс на обучение - Всички първокурсници могат да кандидатстват;
 • Студентът да има среден успех от минимум 4.50 от всички предходни семестри;
 • Да владее английски език или езика на приемащата страна.

 

Каква е процедурата?

 • Формата за кандидатстване се подава онлайн на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., уверенията за успех (за студенти) и заповедите за зачисляване (за докторанти) се подават в каб. 107 на Ректората преди провеждането на събеседване.
 • Ако отговарят на посочените по-горе условия, студентите и докторантите се явяват на събеседване пред комисия в съответния факултет.
 • След провеждане на събеседването резултатите се обявяват публично.
 • Класираните студенти и докторанти преминават инструктаж за подробно запознаване с документите, сроковете и процедурите за апликиране в чуждестранните университети.

 

Необходими документи за преподаватели и служители

 • Форма за кандидатстване (Application Form) - подава се електронно на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;
 • Одобрен договор за преподаване (Staff Mobility Agreement for teaching) (ако е приложимо);
 • Покана (Letter of Invitation) от приемащата страна (ако е приложимо).

Каква е процедурата?

 • Кандидатът подава електронно документите на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;
 • Преподавателят се явява на събеседване с членовете комисията във факултета.

За информация и въпроси: Отдел "Международни образователни програми и сътрудничество", каб. 107 в Ректората

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
тел: 0886 62 79 04

Свържи се

Акредитация

Качество

Минало (Архив)

© 2020 Department of Communicational and Technical Support @ SWU